Eski usül kablolu Holter EKG (ritim Holter) cihazları yerine artık kablosuz kayıt cihazları kullanıyoruz. Bu cihazlar yapay zekâ teknolojisine sahiptir ve küçük boyutta bir yara bandı gibi cilde yapışır. Kablo ve elektrot kullanmadan kalbin elektrik sinyallerini cilt üzerinden doğrudan alır. Bu nedenle kablosuz EKG kayıt cihazının birçok avantajı var:
- Eski usül Holter EKG cihazlarındaki kabloların verdiği (egzersiz ve uyku sırasındaki) rahatsızlık artık yok. EKG kaydı sırasında artık uykunuz bölünmeyecek.
- Kabloların bağlı olduğu elektrotların yerinden çıkması; terleme ile kayıp yer değiştirmesi kaygısı yok. Rahatça hareket edebilir, EKG kaydı sırasında endişe hissetmeden egzersiz yapabilirsiniz.
- Eskiden kablolu Holter takan kişilerin duş alması mümkün değildi. “Holter EKG, ritim Holter kaydı sırasında duş alabilir miyim?” diye soran hastalarımıza “aktif olun, egzersiz yapın ama duş almayın” derdik. Kablosuz EKG cihazımız ile kayıt boyunca artık duş alabilirsiniz.
- Çok uzun süreli kayıtlar mümkün. Seyrek olan çarpıntı atakları ve ritim bozukluklarını yakalayabilmek için artık kesintisiz olarak bir hafta (7 gün x 24 saat) kayıt olanağı var.
Bu cihazlar akıllı cep telefonunuz ile eşleşir. Kalp ritminizi kendiniz de ekranda görebilir, yapay zekâ teknolojisi ile gerektiğinde önemli bildirimler alırsınız. Kayıt süresi tamamlandığında size EKG, ritim raporunuzu veririz.
İsterseniz 24, 48 saat veya tıbben gerekliyse bir hafta boyunca kayıt mümkündür. Birçok çarpıntı atağı ve aritmi (ritim bozukluğu) atağı kayıt süresi uzadıkça daha iyi yakalanabiliyor. Kablosuz cihazların yukarıda belirtilen avantajları sayesinde daha uzun kayıtları daha konforlu bir şekilde almak mümkün. Bu nedenle çarpıntı ve aritmi ataklarının tanısını koymak artık daha kolay.
Çarpıntı ataklarında, aritmi ataklarında; özellikle atriyal fibrilasyon (sık görülen ve felç riskini artıran aritmi) ataklarında, bayılma (senkop) teşhisi için artık kliniğimizde bu cihazları kullanıyor ve öneriyoruz.
Kablosuz Holter EKG ile teşhis ve ilgili aritmi tedavileri hakkında bilgi ve randevu almak için 0216 411 0 112, 0530 264 80 44 numaralarını arayabilir veya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Bilgi ve randevu: Randevu Alın
Bu konuda ilginizi çekebilecek diğer yazı ve haberlerimize göz atmak için tıklayabilirsiniz:
Atriyal fibrilasyon hakkına: Aritmi nedir, tipleri nedir?
Eski usül Holter EKG hakkında: Holter EKG takılınca nelere dikkat edilmeli?
Bayılma (senkop) hakkında: Senkop Nedir? Bayılma Tedavisi Nasıldır?